Kategorier
Kassasystem

Kassa förenklar för konstnär i Stockholm

När man vill sälja alster på marknader runt om i Stockholm och slippa cash är en liten kassa smidigt. Då kan människor enkelt njuta av dina alster hemma.

Kerstin hade målat under lång tid och hade tavlor både högt och lågt i sin lilla lägenhet i gamla stan. Hennes sambo började få nog och bad henne att sälja av sina tavlor. Hon trodde att han skämtade och gjorde ingen ansats att följa hans råd. Men visst erkände hon att tavlorna började ta över hemmet fullständigt.

Så en dag när hon kom hem bad sambon henne att slå sig ner vid köksbordet. Han visade henne en smidig liten kassa där hon kunde lägga in ett fåtal varor. Sedan kunde hon med samma kassa ta betalt med både swish, kontanter och kort. Sen berättade han att han bokat ett bord på en marknad i stan och nu förstod hon att han verkligen menade allvar.

Kassa visade sig fungera jättebra

Sambon, som för övrigt hette Niklas, var en snäll man så han lovade att följa med henne och hjälpa till. Tillsammans gick de igenom vilka tavlor som skulle få följa med till den första marknaden. Kerstin tyckte att det gjorde lite ont i själen att separera från vissa av dem. De representerade alla något viktigt för henne. Beväpnade med denna nya kassa i Stockholm gav de sig iväg.

Runt hennes stånd flockades människor och berömde hennes tavlor. Det var till och med några som köpte och hon knappade in summan i apparaten. När hon såg glädjen i köparens ögon insåg hon att det hon gjorde var inte bara att göra sig av med sina tavlor, hon gav köparen glädje. Hon kunde se det i deras ögon. Det var en ögonöppnare som gjorde det lättare att släppa taget och ge tavlorna nya hem.